DVA|HS STØTTER

Hos DVA|HS støtter og bidrager vi til diverse meningsfulde og livsændrende udviklingsprojekter. Vi vil gerne fortælle lidt om nogle af de mange initiativer, vi er stolte af at være del af.

I Nepal støtter vi opbygningen af fattige og tilbagesatte landsbyer gennem den danske organisation BelhiGruppen Nepal. BelhiGruppen er en NGO, som aktivt deltager i udviklingsarbejdet i den fattigste provins i Nepal, provins nummer 2.

I landsbyerne er der behov for simpelt værktøj og oplæring af håndværkere i områder, hvor der forsøges at genopbygge fungerende lokalsamfund. DVA|HS støtter projektet med alt det værktøj, en murer eller en tømrer skal bruge, f.eks. murerskeer og blyanter. Værktøjet bliver både brugt til byggeri i byerne og til hånværksuddannelse for unge mennesker i landsbyerne.

I en af byerne har BelhiGruppen været med til at bygge en teknisk skole, hvor unge er indskrevet på tremåneders kurser inden for el-, VVS- og tømrerarbejde. I undervisningen benytter de sig af det værktøj, som vi har fremsendt. Med det rigtige værktøj og den rigtige viden og oplæring kan der bygges hus og anlæg, der holder i længden og bidrager til velstanden i landsbyerne.

Igen med fokus på læring og lokalsamfund støtter DVA|HS udviklingsprojektet BIRD NEST- high end robusta coffee. Kyegegwa Coffee (U) Ltd. blev stiftet i 2017. Det kreative navn BIRD NEST- high end robusta coffee opstod på grund af de 4 træer, hvor hundredvis af smukke farverige fugle bygger deres reder og yngler.

Kaffen dyrkes i frugtbar vulkansk jord i Kyegegwa, som er en del af et stort kaffeområde i det centrale vestlige Uganda. På farmen produceres økologisk gødning til de mange kaffeplanter. Dette er muligt, da der er bygget en stor ovn, hvori harsken fra kaffebærrene og farmens ukrudt opvarmes til over 70 grader, for at fjerne plantesygdomme, og derefter blandes massen med gødning fra geder og køer, inden det køres ud til hver eneste kaffeplante.

Formålet med kaffefarmen er at producere kaffe og samtidig medvirke til at skabe mange gode arbejdspladser, især for kvinder. Her bidrager DVA|HS med det grundlæggende værktøj, der er nødvendigt for at kunne udvikle disse mange konstruktioner, som gør kaffemarkerne helt unikke.

BIRD NEST- high end robusta coffee arbejder ud fra disse værdier:

  • Fælles dansk/ugandisk projekt
  • Ordentlige arbejdsforhold for ansatte i Uganda
  • Baseret på ulønnet dansk arbejdskraft
  • Dyrket efter økologiske metoder
  • Ambitiøst socialt projekt

Derved er kaffeprojektet et givende udviklingsarbejde, hvor syd og nord samarbejder om at skabe en professionelt drevet kaffefarm med arbejdspladser, som støtter familier i at få et bedre livsgrundlag og samtidig øge deres selvværd.

GROWING TREES

DVA|HS vil være med til at reducere global opvarmning og beskytte grundvandet. Vi har derfor valgt at blive partner hos Growing Trees Network Foundation. Gennem dem donerer vi 1 træ pr. 100 ordre i 2021. Organisationen arbejder for at plante nye folkeskove, hvilket ikke kun er godt for klimaet, men også godt for det danske grundvand. Folkeskovene bliver nemlig plantet over grundvandsmagasiner, hvilket er med til at sikre vores rene drikkevand, skabe flere levesteder til vores planter og dyreliv samt nye områder til danskernes friluftsliv

Vigtige værdier bag Growing Trees Network Foundation er, at alle kan være med, alle kan gøre en forskel og alle kan have en god oplevelse. Det er vigtigt for organisationen, at vi i fællesskab skaber mest mulig værdi for mennesker, dyr og naturen. DVA|HS's træer vil blive plantet i Lønsgaard i Hillerød, hvor det altid er muligt at besøge træerne og se dem vokse.

Growing Trees Network Foundations logo vil være at finde på vores papkasser for netop at skabe opmærksomhed om dette samarbejde og inspirere andre virksomheder til at tænke over deres klimaafsæt. Vi glæder os meget til at følge med i processen af plantningen af vores træer og vil i fremtiden fortsætte med at donere på årlig basis.

Hold dig opdateret med nyhederne